aku tilliey ina

aku tilliey ina

Friday, December 31, 2010

bengang dengan someone

            Hari ini adalah hari yang paling aku bengang . Aku sedang bengang dengan parents dan adik aku ini . Aku baru aja kehilangan barang berharga bagi aku . Sampai dorang ambil balik barang berharga aku itu . Ini pun aku baru aja lepas menangis . Aku tak boleh tahan sedih lagi . Aku harus keluarkan . Nasib baiklah ada si dia . Si dia memahami masalah aku selepas aku menceritakan masalah aku kepada dia . Dia pandai memujuk aku supaya aku jangan menangis lagi . Betapa baiknya dan memahami hati aweknya . hehe :) hari ini hati aku tak tergerak pun nak senyum . Dahlah hati aku ni dah di sakitkan oleh parents aku . Maybe esok pun aku akan still macam ni lagi . Aku tak boleh tahan lah dengan keadaan aku yang sentiasa ada masalah ni . Aku sebagai umatnya hanya boleh berserah dan berdoa kepada Allah S.W.T. .
            Bengang ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"pergilah ambil barang tu dan main jauh-jauh sana . Kakak tak kisah lah umie ambil barang tu . Lagipun kakak boleh beli sendiri . Kakak tahu barang tu tak sesuai duduk di tangan kakak . Ia sesuai duduk di tangan umie dan ayah . Bagi umie , barang tu boleh rosak kan kalau ia berada di tangan kakak . betul tak ?? betul kan . Ngaku jelah . Tak payah nak berahsia lagi ." Kakak mintak maaf kalau kakak terkasar dengan umie dan ayah tadi . Kakak memang tengah bengang sebab umie dan ayah ambil balik barangnya . Kakak rasa terkilan dan sedih . Selama ini , punyalah kakak jaga elok-elok barang tu . Siap diubah suai lagi tu . Mahal pula tu . Dah lah guna duit kakak sendiri . Bukan duit umie dan ayah .

tahun baru , 2011

Tahun depan aku kena masuk kelas 2A . Aduh bosannya lah . Alamatnya kena berusaha dengan gigih lah dan tak boleh mengenal erti penat lelah . Di samping itu juga , ada ramai pesaing aku . So , kenalah fokus time belajar dan jangan lalai . Kalau tak , nanti aku akan turun kelas . Ni boleh membuatkan parents aku marah dan tak benarkan aku melayari internet lagi . Nampaknya kalau macam itu , bosanlah . Internet ini dah lah macam kawan aku sendiri . haha :) 
Ah.......tidak nanti mesti aku akan rindu kawan-kawan aku yang sekelas dengan aku masa form 1 . "korang janganlah lupakan aku ye . aku hope p'shbatan kita kekal selamanya . korang mesti ingat aku banyak sangat berjasa pada korang . haha :) ye ye la tuh . aku akan sentiasa doakan korang berjaya di dunia dan di akhirat . kalau korang dah kahwin nanti , jangan lupa jemput aku taw . hehe" Aku rasa best sangat sebab dapat kawan yang happy , spoting macam korang semua . Aku happy sangat tak terhingga .
Tahun depan kita dah tak boleh nak bergambar macam ini lagi . Masing-masing dah lain kelas . Ada jugak yang dapat kelas tetap . Yang kat gambar ni masing-masing posing maut . Aku hope sangat dengan korang . Korang semua belajar lah bersungguh-sungguh ye . Nanti kita boleh masuk universiti yang sama .

Thursday, December 30, 2010

muntah semasa balik dari Pahang

Seminggu ni memang hari yang memenatkan bagi aku . Yelah , mana taknya parents aku nak pergi Cameron Highland bukan nak bagitahu kat aku . Aku ingatkan kitorang nak tidur dua malam kat Penang lepas hantar abang aku balik universitinya . Rupanya , parents aku nak bercuti kat Cameron Highlands . Di samping itu , aku rasa best la kan sebab dapat pergi bercuti . hehe :)
time ni bergambar kat tepi kedai menjual bunga-bunga segar . Aku tak beli pun sebab nanti kat Selangor , bunga itu akan layu . Kan kat Selangor , udaranya tak sejuk macam kat Cameron highlands .
bergambar dengan adik yang nombor tiga . Time ni lepas selesai shopping kat pasar .
 Semalam aku baru aja aku balik dari Cameron Highlands . Jalannye pun bengkang-bengkok . Sapa yang duduk belakang memang tak tahan . Terasa macam nak muntah je . Kejadian ini berlaku pada aku sendiri . Aku muntah dalam kereta sebab pening sangat . Nasib baik aku cepat-cepat sediakan plastik . Kalau tak , dah lama dah bau muntah dalam kereta yang berekon . Mesti semua orang nak muntah jugak . Aku masih lagi pening sampai hari ini . Terasa berat sangat kepala aku ni untuk bangun dari katil . Tapi , aku kuatkan jugak sebab aku nak online . Dah lama tak online . Rindu la pulak . hehe :)




Sunday, December 19, 2010

bersama bear kesayanganku


      Aku sayang sangat kat teddy bear aku yang satu ni . Aku tak nak bagi kat orang kalau sapa-sapa mintak . Memang sayang gila lah . Tak tahu nak kata apa lagi . Aku ada banyak lagi teddy bear . Tapi , tak tahu pula kenapa teddy bear yang ni yang paling aku sayang .
      Comel tak?secomel tuannya kan . hehe :)


Saturday, December 18, 2010

simpati dengan kesihatan dia

<3 BeRsErAh DaN bErDoA <3
      Aku hanya boleh berserah dan berdoa kepada Allah S.W.T. supaya Fitri bloeh sembuh dengan segera . Aku tak boleh nak buat apa-apa . Aku serahkan hal ini kepada Allah S.W.T. kerana dia sahaja yang boleh menentukan keadaan seseorang itu . Kita sebagai hambanya hanya boleh berdoa dan merancang . Di samping itu juga , aku tidak lupa untuk berdoa untuk kedua ibubapaku serta semua umat Islam yang berada di dunia ini .
      Aku sedih sangat dengan kesihatan dia sejak kebelakangan ini . Aku rasa makin teruk la . Perasaan aku sedih ada simpati pun ada . Mestilah ada macam-macam perasaan kan sebab dia tu pakwe aku . :( So , kenalah jaga elok-elok .Aku tak nak kehilangan dia . Sebelum ni , aku dah jaga dia baik-baik sama seperti aku jaga nyawa , parents , adik beradik aku sendiri . Kira macam itulah .

Friday, December 17, 2010

tercipta untuk mencintaimu

<3 love fitri <3
<3 love syasya <3
Ketika kau tatap mataku di lembaran malam ,
rembulan menuliskan kisahnya dalam sejilid kalam ,
bintang sebagai tanda baca ,
tentang kalimat cinta tanpa terakhir ,
kau tanyakan padaku : adakah waktu untukku ,
bukankah sudah menjadi takdir ,
waktuku tercipta untuk mencintaimu .

Malam demi malam kita lewati bertaburan kata ,
sebuah perjalanan ke syurga ,
percakapan tak ada habisnya ,
tak ada matinya ,
hal-hal kecil segalanya bermakna ,
kita saksikan : setangkai rembulan tumbuh menjadi purnama ,
kita pun bermandi cahaya di keheningan malam .

Lalu kau petik butir-butir cahayanya ,
kau jadikan huruf-huruf doa ,
kau taburkan di pelupuk mataku dengan dua pucuk jarimu ,
menjelma sepucuk surat dengan kata-kata mutiara ,
terangkai indah bagai karya pujangga ,
lihatlah lingkar mataku ,
bersinar karenanya .

Kau pun bercerita tentang jejak pengembara ,
menghabiskan waktu di Padang Sahara dan Hutan Belantara ,
untuk cinta abadi pada sang kekasih hati ,
kau bertanya padaku : adakah waktu untukku ,
bukankah sudah menjadi prasasti ,
kau tercipta untuk waktuku .

When I saw you ,
I was scared to talk to you ,
When I first talked to you ,
I was scared to kiss you ,
When I first kissed you ,
I was scared to love you ,
Now that I love you ,
I'm scared to lose you .

Wednesday, December 15, 2010

azam tahun baru

       Tak lama lagi , dah nak masuk tahun baru . korang semua mesti dah beli barang sekolah kan sama seperti aku . Tapi , aku cuma tak beli beg aja sebab beg Form 1 ni masih boleh digunakan lagi untuk Form 2 . So , barang lain dah beli dah . Beli cepat takut kehabisan katakan . hehehe :) Tedddy bear pun tak ketinggalan juga . Kena juga beli yang baru . Biar bertambah banyak kat dalam bilik aku . hahaha . @_@ Peminat teddy bear katakan . hihi .
     Disamping itu juga , korang semua mesti ada azam baru kan untuk Tahun 2011 sama seperti aku . Azam aku ialah mahu belajar bersungguh-sungguh untuk menghadapi peperiksaan PMR dua tahun dari sekarang . Aku kena belajar dari sekarang . Dan berusaha bersungguh-sungguh . Aku teringin sangat nak menggembirakan kedua ibubapaku dengan memperoleh 8A dalam PMR . 
       Caranya nudah saja iaitu kena rajin berusaha tanpa mengenal erti penat lelah dan belajar bersungguh-sungguh . Aku tak nak mereka sedih lagi . Cukuplah mereka dah sedih semasa menerima keputusan peperiksaan UPSR aku tahun lepas . Insyallah dua tahun lagi , peperiksaan PMR akan aku hadapi dan aku akan menjawabnya dengan tenang , hati-hati .

Tuesday, December 14, 2010

saya rindu awak sangat-sangat

Tinggi-tinggi Gunung Kinabalu , 
tinggi lagi sayang saya sama kamu . .
Ayat-ayat cinta yang sering yang kudengdangkan ke telingamu . .
Sewaktu , kau minta ku lirikkan sebelum tidurmu . .
Hatiku gementar , nafasku kaku , lidahku kelu . .
 Aku gagahi , kubisikkan sayangku  jua padamu , . .
 Biru-biru hujung Kinabalu tengok dari jauh , hati saya rindu . .
 Engkau membalas senikata itu . .
 Lirik terindah antara kau dan aku . .
 Lagu yang menyatukan kita sewaktu sekarang . . 
 Aku rindu . . aku rindu saat kita bertemu . .
 Rindu pada mu . . rindu waktu itu . .
                                                              Aku Rindu Kamu
       fitri 
    syasya

terlalu banyak emosi mengganggu



kenapa budak itu masih lagi nak ganggu aku ha ?? dia saja je nak merosakkan perhubungan aku dan bf aku yang baru aku jalinkan empat hari lalu . . dia ada masalah ke dengan aku sampai nak kacau hidup aku ni . . blah lah . . tak yahlah nak ganggu hidup aku lagi . . aku tak suka dan bosan lah . . saja je nak cari pasal dengan aku . . aku bosan lah hidup dalam keadaan yang di ganggu oleh orang yang aku benci . . aku nak hidup dalam keadaan yang tenang tanpa gangguan siapa-siapa . . tolonglah . !!!! aku mohon !!

Monday, December 13, 2010

bersama kawan-kawan sekelas

<3 kenangan bersama Zulaikha<3
time ini masing-masing posing maut . dah happy kan sebab dah nak cuti sekolah . hehe . termasuk aku sekali la . hahaha
Semua yang ada kat gambar dia atas , cute-cute belaka .

kenangan bergambar bersama besfriend

<3 Nurul Zulaikha <3

 inilah kali terakhir kami bergambar bersama-sama . selepas ini , tiada lagi seperti ini sebab dia dah nak pindah sekolah pada tahun hadapan mengikuti ayahnya ke Negeri Sembilan . sedih-sedih . mesti menangis nanti sewaktu berpisah dengan dia . dah lah sebelum ini , kami tidak pernah berpisah . hmmm :(

majlis perkahwinan orang indonesia

<3 semasa majlis perkahwinan orang sana

=gambar family=
bergambar setelah pengantin selesai bersanding . time tuh , kami semua pandang kamera yang dikhaskan oleh tuan rumah kecuali Dinie . dia sorang aja yang pandang kamera kami . time ni yang ambil gambar guna kamera kami ialah abang Harris . tu pasal lah dia tidak ada dalam gambar ini .

=gambar parents aku=
ini parents aku selepas di make up kan oleh mak andam yang di sediakan . mak aku aja yang di make up kan . ayah aku tak ada . dia make up sendiri . huhuhu . betul-betul macam orang Indonesia la parents aku ini . 

=gambar aku=
inilah gambar aku selepas di make up kan . hihi . lawa tak ?? entahlah . aku rasa macam aku ni seksi sangat lah . erm . . tapi , tetap cute seh . hahaha . perasan sudah . aku la tuh .

minum es degan

<3 minum es degan di tepi jalan
               (ais kelapa)

      time ni memang dah kehausan giler sebab lepas dari membeli-belah di pasar . apabila nampak je gerai jual minuman tepi jalan , apalagi serbu la . hehe . dah kehausan sangat . macam orang batak kan . hahaha
      Selepas minum , kami bergerak ke ladang epal untuk makan epal dengan menaiki jip yang disediakan .

jalan-jalan cari makan

<3 di alun-alun
    ( sebuah tempat shopping yang diadakan di padang yang agak besar )

ini kat sebelah patung budaya sana . men ambil gambar aja . tak tengok peraturan betol . hahaha . aku la tuh .
time ini kitorang nak beli beg baju sebab tidak cukup beg . so , di samping tunggu parents beli beg apalagi ambil la gambar guna kopiah orang sana . bukannya beli pun . tidak ada sapa nak pakai kalau nak beli . hahaha . 
time baru je lepas beli beg baju . lepastuh , bergambarlah . dah tidak ada kerja lain . bukan apa , sebagai tanda kenangan katakan . huhu . lepas nie , tak tahu lagi bila nak pergi lagi . eloklah bergambar . 
kat sebelah kepala harimau yang dibuat sendiri . digunakan time persembahan "reyog" . agak takut sedikit apabila di pandang oleh kanak-kanak . boleh buat kanak-kanak itu menangis . harganya pun boleh tahan mahalnya .
bergambar dengan Kak Dian di depan air pancut . kawasan ini memang tempat pengambilan gambar .

di Indonesia

<3 sewaktu makan malam di sebuah restoran <3

Ini kami bergambar sewaktu makan malam di salah sebuah restoran yang ada kat Indonesia itu . Agak sedaplah makanan dan minuman yang ada di sana . Tiba-tiba masa aku dan Kak Nona bergambar , ada dua orang nak jugak bergambar dengan kami . menyebok betol . hahaha . lepastuh abang aku tunjukkan dia punya otot pula . hahaha
umieku , aku n kak nona
aku , kak nona n kak lusi
masa ini memang dapat bergambar seramai tiga orang . alhamdulillah lega sikit rasanya bila dua orang tu tidak kacau kami . huhuhu .

sweet couple

  Hari ini ialah hari keenam aku couple dengan Fitri . Sepanjang kitorang couple ni , memang happy giler la . Dia pandai mengambil hati aku supaya aku ni tak berpisah dan merajuk dengan dia . Kadang-kadang ada la jugak aku merajuk dengan sebab dia ejek aku . Tapi , selebihnya kitorang happy giler la .
                                           <3 Muhammad Amirul Fitri <3
 
                                                   <3 Nursyasya Sabrina Yasmin <3

                               

Sunday, December 12, 2010

seseorang yang telah menawan hatiku

 <3 Amirul Fitri <3
    mamat inilah yang telah menawan hati aku . daripada single terus jadi in relationship . hehe :) Hebat tak aku . hahaha :D Aku rasa percutian kali ini sangat bermakna bagi aku . Yelah , bukan saja best malahan ada pula mamat mengorat aku . Hahahah :D Memang best giler lah . Aku rasa aku lah orang yang paling gembira kat dunia ni . hahaha .
    Cara dia ngorat aku paling lawak dah . .Aku rasa nak tergelak pon ada .  Tapi , jangan gelak sangat . Nanti orang ingat  , aku gila pula . :) Gelak-gelak juga tapi kena ingat . Peristiwa manis ini berlaku di Tiara Beach Resort , Port Dickson Negeri Sembilan . Ia berlaku tyme aku tengah mandi kat kolam renang . Tyme tuh , aku ,acikya , Nisa dan Ezzatee tengah bersembang-sembang sambil mandi dan berenang . Aku perasan jugak yang ada orang asyik pandangkan aku aja . Aku tak kenal pun budaknya sapa . Dia pun tak kenal aku . So , dia just boleh pandang-pandang jelah sebab tak kenal . hehe :) mandi punya mandi dah  nak maghrib . Tyme tuh tinggal aku dan Ezzatee sebab acikya dan Nisa dah naik hotel dulu . Time-time macam ini lah dia mintak nombor telefon kat aku . tapi , bukan dia yang mintak . Tapi , dia suruh cousin dia yang mintak . Dia kata malu sebab dia tak pakai baju . Eleh itu pun nak malu . Tak gentle langsung . hehe :) Jahatnya aku kata pakwe aku sendiri . hahaha . Cousin dye pon mintak nombor kat aku agak lawak . Dia berenang ke arah kitorang sebanyak tiga kali . Lepastuh , dia baru mintak nombor telefon aku . Dia cakap macam ni taw "weyh , ada orang nak nombor ko " . Lepastuh aku jawablah "sapa?" . Dia jawab  "yang hitam tuh" . Aku bagi la sebab tyme tuh pon aku tengah single kan .
    Pada malam itu , aku , acikya dan Nisa dah rancang nak pergi karoeke . Abang Harris pun ikut sekali . Tiba-tiba budak tu pun ada kat tempat main games dengan cousin dye . Aku pandang jelah sebab nak tengok sapa . Rupanya dia . Dia pun apalagi pandang aku lah . Tak nak lepaskan peluang kan . hehe :) Lepas saja kitorang siap berkaroke , kitorang lepak lah sekejap sebab nak tengok show pakaian . Tyme kitorang keluar daripada tempat games tuh , aku perasan yang dia dan cousin dye tengah lepak duduk-duduk kat kerusi batu . Biler diorang nampak aku , cousin dia suruh dia tegur aku . Dia malu lah sebab time tuh ada acikya dan Nisa . Tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya . kitorang terus berteduh kat tempat penjualan di bawah resort . Time ni , dia cari-cari aku tapi tak jumpa pun . Dia dah cari aku kat semua blok tapi tak ada pun . hehe . :)

Saturday, November 13, 2010

bersama kawan-kawan sekolah rendah

 <3 jamuan pengawas sekolah
nampak sangat semua muka kekenyangan termasuk ustaz sekali . haha . time kitorang baru aja lepas makan-makan sempena jamuan perpisahan  Tahun 6 di Morib . ada yang muka monyok , pejam mata , senyum dan macam-macam lagi lah .

<3 menunggu keputusan UPSR <3





Friday, November 12, 2010

kakak angkat

  kakak angkat aku , AFIQAH KHUAIRI

cun ta kakak angkat aku .?. ni lah dia kakak angkat aku . HAHA . sampai pun dia da anggap aku macam adik dia sendiri... tapi , dia memang comel macam muka aku juga . HAHA . perasan betul . hehe .tempat tinggal dia dengan aku x jauh pun . satu negeri saja . kira aku dengan dia satu daerah saja . dia dah form 3 .  aku x sabar giler da . insyallah bulan 12 nie , kitowang nak berjumpa . macam best je aku rasa . jumpa kakak angkat sendiri . hehe . aku sayang kakak angkat aku sowang nie . dye da la baik , pastuh cantik pulak tuh . hihi . 
adq syg kakak sgt2
jgn lupekan adik ye
muah muah muah

Friday, October 29, 2010

family yang happy

=family aku yang sentiasa bergurau senda=  

      Umie dan ayah aku ini memang sentiasa happy semasa menjaga anak-anaknya yang dah besar panjang . Kadang-kadang mereka ni bertengkar jugak kerana salah faham di antara mereka . kalau diikutkan , mereka ini macam pasangan kekasih pula . HEHE . siap dengan gaya peluk tuh . fuh2 !! piwieett !! . padahal dah  mempunyai anak dah . empat lgi tuh . HAHA . yang budak kecik yang penyobok tu pon , salah seorang daripada anaknya . Penyebok aja . kasi la ayah dengan umie bergambar secara dua orang aja . jelez kot . tu psl xkasi ayah n umie bergambar sama-sama . HAHA . jhat btol kutuk adik sendiri . haha

       Daripada dulu , aku dengan acik aku seorang ni memang rapat giler. Bergambar mesti bersama-sama . Kalau tidak , mesti ada seorang antara kami yang akan merajuk manja . HAHA . Walaupun perbezaan umur antara aku dengan acik aku jauh , ia tidak menghalang kemesraan kami . Kami tetap mesra . Umur dia sudah 18 tahon , aku baru je 13 tahun . Muda lgi . HAHA . Betulkan cikya ? ngee~cikya . Aku dah anggap dia macam kakak aku sendiri . Yelah , lagipun dia pandai, comel . Geram pula aku tengok . hieyyy~ penampilan antara kami serupa je kan . Dia pakai cermin mata , aku pun pakai . Dia buat "peace" , aku pun buat . Dia pakai selendang , aku pun pakai . Tapi , just aku tak pkai beg sandang jela . kalau aq pakai , ramai orang akan kata kitowang ni adik-beradik . Padahal tak pon .
Inilah dia abang aku yang agak garang sedikit . di samping itu jugak , ade la jugak dia buat lawak . lawak dia tuh sampai boleh ketawa terbahak-bahak . haha .

Wednesday, October 13, 2010

kami sentiasa bersama

<3 di Masjid Putrajaya 

saya sayang mereka berdua . 

 saya sangat sayang akan mereka berdua ini . sayang sebagai cousin sahaja . tidak lebih pun . kalau lebih itu , dinamakan sayang akan pakwe . hihi . kitorang ini bergambar time ade majlis keramaian makan bersama kat Majlis Putrajaya . perh , memang tahap gaban kenyang lah time kitorang amik gambar ni . hihih

 Pendek , agak-agak tinggi dan tinggi . Itulah kami berempat . Berisi , agak-agak kurus dan kurus itulah kami berempat . HAHA . Korang tahu tak aku sayang korang ? Walaupun kita sebagai saudara , aku tak anggap pun korang saudara aku . Aku anggap korang macam adik-beradik aku sndiri . Bukan senang nak tengok saudara rpat mcm nie . Selalu kongsi masalah . Betul tak , EZZATEE , NIYSAH ? HAHA . Kita nie kira bertuah tau . Tapi aku harap sangat , habis aja aku sekolah . korang jangan lupa kan aku ya . Ingat la akan aku yang sentiasa memberi dorongan kat korang tau . Apabila kita sama-sama menghadapi peperiksaan , aku yang first bagi dorongan kat korang . so , aku harap korang jangan la lupa kan aku ye . Weyh Niysah , ko msti sentiasa ingat kat aku  smpai ko mati ye sebab sebelum periksa PMR ko sapa yang bagi dorongan kat ko ? aku kan ? HAHA . Ezzatee pun sama kena sentiasa ingat kt aku . Ko boleh jadi pandai dan rajin sapa yang bagi tunjuk ajar kat ko ? aku kan ? HAHA . Seronok bukan rutin harian kita . Nak pergi mana-mana , mesti bersama-sama . kalau boleh , tidur pon nak same-same . HAHA . ape-ape pon aq happy giler sbb dikurniakan saudara mcm korang .   
                              I LOVE U ALL SO MUCH                                                                                  

Followers