aku tilliey ina

aku tilliey ina

Friday, October 29, 2010

family yang happy

=family aku yang sentiasa bergurau senda=  

      Umie dan ayah aku ini memang sentiasa happy semasa menjaga anak-anaknya yang dah besar panjang . Kadang-kadang mereka ni bertengkar jugak kerana salah faham di antara mereka . kalau diikutkan , mereka ini macam pasangan kekasih pula . HEHE . siap dengan gaya peluk tuh . fuh2 !! piwieett !! . padahal dah  mempunyai anak dah . empat lgi tuh . HAHA . yang budak kecik yang penyobok tu pon , salah seorang daripada anaknya . Penyebok aja . kasi la ayah dengan umie bergambar secara dua orang aja . jelez kot . tu psl xkasi ayah n umie bergambar sama-sama . HAHA . jhat btol kutuk adik sendiri . haha

       Daripada dulu , aku dengan acik aku seorang ni memang rapat giler. Bergambar mesti bersama-sama . Kalau tidak , mesti ada seorang antara kami yang akan merajuk manja . HAHA . Walaupun perbezaan umur antara aku dengan acik aku jauh , ia tidak menghalang kemesraan kami . Kami tetap mesra . Umur dia sudah 18 tahon , aku baru je 13 tahun . Muda lgi . HAHA . Betulkan cikya ? ngee~cikya . Aku dah anggap dia macam kakak aku sendiri . Yelah , lagipun dia pandai, comel . Geram pula aku tengok . hieyyy~ penampilan antara kami serupa je kan . Dia pakai cermin mata , aku pun pakai . Dia buat "peace" , aku pun buat . Dia pakai selendang , aku pun pakai . Tapi , just aku tak pkai beg sandang jela . kalau aq pakai , ramai orang akan kata kitowang ni adik-beradik . Padahal tak pon .
Inilah dia abang aku yang agak garang sedikit . di samping itu jugak , ade la jugak dia buat lawak . lawak dia tuh sampai boleh ketawa terbahak-bahak . haha .

Wednesday, October 13, 2010

kami sentiasa bersama

<3 di Masjid Putrajaya 

saya sayang mereka berdua . 

 saya sangat sayang akan mereka berdua ini . sayang sebagai cousin sahaja . tidak lebih pun . kalau lebih itu , dinamakan sayang akan pakwe . hihi . kitorang ini bergambar time ade majlis keramaian makan bersama kat Majlis Putrajaya . perh , memang tahap gaban kenyang lah time kitorang amik gambar ni . hihih

 Pendek , agak-agak tinggi dan tinggi . Itulah kami berempat . Berisi , agak-agak kurus dan kurus itulah kami berempat . HAHA . Korang tahu tak aku sayang korang ? Walaupun kita sebagai saudara , aku tak anggap pun korang saudara aku . Aku anggap korang macam adik-beradik aku sndiri . Bukan senang nak tengok saudara rpat mcm nie . Selalu kongsi masalah . Betul tak , EZZATEE , NIYSAH ? HAHA . Kita nie kira bertuah tau . Tapi aku harap sangat , habis aja aku sekolah . korang jangan lupa kan aku ya . Ingat la akan aku yang sentiasa memberi dorongan kat korang tau . Apabila kita sama-sama menghadapi peperiksaan , aku yang first bagi dorongan kat korang . so , aku harap korang jangan la lupa kan aku ye . Weyh Niysah , ko msti sentiasa ingat kat aku  smpai ko mati ye sebab sebelum periksa PMR ko sapa yang bagi dorongan kat ko ? aku kan ? HAHA . Ezzatee pun sama kena sentiasa ingat kt aku . Ko boleh jadi pandai dan rajin sapa yang bagi tunjuk ajar kat ko ? aku kan ? HAHA . Seronok bukan rutin harian kita . Nak pergi mana-mana , mesti bersama-sama . kalau boleh , tidur pon nak same-same . HAHA . ape-ape pon aq happy giler sbb dikurniakan saudara mcm korang .   
                              I LOVE U ALL SO MUCH                                                                                  

Tuesday, October 12, 2010

rindu weyh !

                                           KORANK !
weyh korang , aq rindu sgt2 kat korang . rindu weyh . lidiya dgn azila yang spoting , kautsar yang pelawak , jannah yang garang , raihani yang cool . syang korang sumer walaupon korang xsyang aq . HAHA . syangg korank smpai biler2 . korang sumer jgn lupe kan aq yang suke amik gmbar korang taw . 
                                           I syg u all
                                       muahh muahh muahh
sayang korang ainnur n ayunni
hmmm , nie la kenangan aq dgn syawanies , lidiya dan akmalien . lpas nie da tada kan kita nk bergambar mcm niyh ? hmmm , dengan ko laa aq da pandai ckap "weyh , jom amek gmbar . bosan laa ." hehe . klau tidak dulu , selagi boleh , aq akan tepis tanak bgamba . gamba syok sendiri boleh laa . haha . weyh , korang aq mntak maaf taw sbb ta boleh nak kluar pergi berjlan2 same-same , ta ley nak gelak-gelak dgn korang da , ta ley nak blajar memasak dgn korang da , ta ley nak nk ulangkaji sme-sme da . hmmm , aq mesti rindu korang . korang phm prangai aq yang sdikit gedik niyh , bljar sme-sme . aq tetap sygkan korang ye . ape2 pon success dlam study ukey ? jgn lupe kan aq taw . aq cdey biler ko lupe kan aq .
                                  lidiya , syawanies , n akmalien 
lidiya , aq n fatin hanani
 

teman lama aq



suatu mase dulue , die penah jadi kawan karib aq . first kenal dgn dia mse kitorang darjah dua kalau aq ta silap . aq ske tgk gaya die . hampir selekeh sikit , tpi still nmpak kemas larh . kini da enam tahun aq berkawan dgn die..=_= time bufday die , aq beri tabung kt die tu pon  sbb aq tahu die ske menabung . biler bufday aq tibe pula , die beri aq sebuah teddybear . cmel taw teddybear yg die beri tu...aq suka glier dgn teddybear tu . persahabatan antara aq dgn die hampir enam tahun . kitorang kawan da lame sgt . kalau aq ade soalan yang kurang aq fahami , die akan dtg membantu ku . aq rase begitu baik skli dye tu . sampai mse peperiksaan UPSR menjelang , kitorang hope sesama agar boleh dapat 5A....tpi , yg sedihnye aq hanya dapat 2A 3B sahaja . die dapat 5A . selepas itu , aq menangis kerana aq xdpat ape yang aq impikan . die dpat impian die...die dtg memujuk ku agar berhenti menangis . aq ta boleh nak berhenti manangis . pada tahun 2010 ni , aq dgn die terpisah . kitorang buat haluan sendiri . die msok SEKOLAH BERASRAMA PENUH . aq just msok SEKOLAH BIASA je.. sebelum aq dgn die berpisah , kitorang hope jge diri lek lok , belajar la bersungguh-sungguh , jgn mudah terpedaya dgn cinta monyet , kalau ade benda yang kurang fahami , tanye guru . persahabatan kitorang banyak meninggalkan kenangan pahit dan manis . sangat sangat dramatik . HAHA . sampai skunk aq still sygkan die . yekaa ratna ? bgi aq laa . sangat best dapat jadi bestfwen koe. da la pandai , cantik pula tuh .
                           
                     
                             

syasya ina && ratna

Aku yang upload gambar ko dan gambar aku ni . Sebabkan sayang , aku upload lah untuk si dia . Aku rindu sangat dengan kawan aku yang sorang ni .Walaupun kami sudah lama tidak berjumpa , tetapi hati kami dekat ohh . betul tak ? ngee~ ratna . Nanti , insyaAllah kite jumpe di hari raye okey ? Nanti ajak lah ko punya member2 datang ramai-ramai pergi rumah aku . Lagipun aku ada buat rumah terbuka tau . Rugi kalau tak pergi . hehe :) Makanan ada macam-macam disediakan untuk korang semua . Aku harap ko datang la ya .    Ratna , aku sayang sama kamu taw . Ko lah kawan aku yang paling baik sekali yang pernah aku jumpa . Ko ni dah lah  lemah lembut ,   sopan santun , peramah , ambil berat dengan aku . Kadang-kadang adalah juga ko terkasar bahasa dengan aku . ohh godd ,  bertuah aku dapat kawan sebaik ko . Terima kasih ya sebab masih still kawan  dengan aku dan terus ada dengan aku  . Dah enam tahun dah kite jadi kawan rapat kan ? aku harap relationship kita kekal sampai bila-bila . Sampai aku ada anak , cucu , cicit punn kite tetap macam ni ukeyy ? janji ? hihi =)
                         I love you , ratna .
                         I miss you , ratna .
                         I need you , ratna .
             *mcm aq kple dengan koe plk kann ?  
                                   HAHA
        lantak la jnji aq dpat luah kan yg aq sye syg koe ohh =_=

Followers